social_facebook_box_blue social_rss_box_orange social_twitter_box_blue

Scrisoare deschisă catre membrii  Parlamentului European de la familiile i prietenii de utilizatori de tigari electronice

Stimați membri ai Parlamentului European,

 

Noi suntem cei uitat în dezbaterea din jurul revizuirei a Directivei privind produsele din tutun. Suntem prieteni și familii de utilizatori de e-țigări.

 

Pentru aproximativ  șapte milioane de oameni în întreaga UE, tigara electronica a oferit si  continuă să ofere o alternativă viabilă pentru fumatori de  tigari de tutun. Aceasta alternativa a activat prietenii și membrii familiei să se lase de fumat, fie pe bază unui program integral sau part-time. In momentul de fata cei dragi fumeaza acum mai putin sau au renuntat la tigari in totalitate datorita acestei alternative.

 

Cu toate aceste rezultate pozitive, suntem ingrijorati si confuzi cu privire la propunerile de modificare a directivei privind produsele din tutun, care ar putea prevedea ca  utilizarea tigarilor electornice sa permita pe piață în cazul în care sunt autorizate în conformitate cu Directiva 2001/83/CE (Directiva privind produsele medicamentoase).

 

Acum pentru voi ca institutie aceste sapte milioane de oameni ar putea fi pur și simplu utilizatori de tigari electronice si fumatori, dar pentru noi acestia sunt  familia și prietenii noștri. Noi am privit acesti oameni ce se sinucid lent fumand tigari de tutun ,am trăit cu consecințele de contact apropiat cu ei atunci când au fumat,  fumand pasiv alaturi de ei. Pentru unii dintre noi, i-am ingrijit si am fost alaturi de ei, deoarece au murit prematur ca un rezultat direct al tigarilor de tutun.

 

Tigarile electornice( e-tigari ) pentru noi au fost o revelație. Din moment ce prietenii noștri și membrii de familie au făcut trecerea la aceste tigari, timpul petrecut langa ei este acum o placere si nu afecteaza sanatatea unui nefumator. Ele sunt sănătoase, oameni sunt mai fericiti, acestea nu au un miros neplacut , iar cei nefumatori nu trebuie sa suporte cosecintelele fumatului pasiv.

 

Este vital ca reprezentati Parlamentului  Europen să înțeleagă că tigarile electronice nu sunt un medicament, utilizatorii nu trebuie sa se priveasca ca fiind bolnavi sau în tratament. Ei fiind adulti au luat aceasta decizie de a utiliza aceste tigari in cunostinta de cauza, constientizand avantajele acesteia si riscurile la care au fost supusi utilizand tigari de tutun.

 

Mulți dintre noi am ptivit prietenii noștri și membrii familiei incercand nenumărate ori să renunțe la fumat folosind terapiile conventionale de inlocuire a nicotinei. Am văzut cât de greu a fost pentru ei și cât de deprimant a fost pentru noi toți, de fiecare și de fiecare dată cand acestia au eșuat și s-au întors la fumat. Cu tigarile electonice au reusit sa reduca fumatul de tutun  sau s-au oprit complet din acest tip de fumat. Acest lucru este de admirat si de incurajat, nu un motiv de îngrijorare.

 

Tigarile electronice nu sunt o formă de tratament, ci este o metoda de substitutire  a nicotinei.Tratamentul pentru a renunta la fumat si inlocuirea nicotinei sunt complet diferite. Tigarile electronice sunt o alternativă la fumat. Utilizatoriilor trebuie să li se permită libertatea de a găsi aparatul corect și nivelul de nicotina, care se potriveste nevoilor lor, nu există nici o dimensiune ce se potrivește tuturor tigarilor electronice, aroma acestora nu se potriveste tuturor, trebuie să existe flexibilitate, trebuie să existe inovare.Acestea sunt motivele pentru care tigarile electornice sunt atat de polulare. Regulamentul medicament prin însăsi natura isi va pune amprenta , acesta va controla și cuantifica doza de administare. Tratamentul medicamentos  trebuie să fie monitorizate de către medici, nu poate exista loc pentru individualitate, pentru a găsi aroma, puterea  și dispozitivul, plus reglementările medicale va aruncat in umbra de rușine și boli pe oamenii care nu sunt bolnavi. Oamenii vor fi mai mult rusinati si criticati pentru un obicei.

Vă rugam sa priviti diferența dintre ceea ce  implica un tratament medicamentos  si ceea ce priveste un dispozitiv de inlocuire a nicotinei  este – priviti  dincolo de opinia înrădăcinată ca oamenii trebuie sa priveasca renuntarea la fumat ca fiind o terapie o terapie.

Tigarile electornice sunt pur și simplu o alternativa la fumat, acestea oferă nicotină curata - fără gudron, monoxid de carbon, si fara  gazele fierbinți volatile oferite de  țigările de tutun - modalitate de a lua nicotina sunt destul de aproape inofensive pentru sănătate. Pe scurt, pentru prietenii noștri și membrii de familie care au trecut de la tigari de tutun, au redus riscul de imbolnavire, în timp ce satisfac nevoia de nicotina si unele dintre aspectele comportamentale ale fumatului.

 

Tigarile electronice  sunt sigure. Spre deosebire de tigari de tutun  care ucid 700.000 de oameni în fiecare an și reprezentatii consiliului nu își propun să le interzică. Reprezentantii consiliului  doresc cu adevărat sa protejeze o industrie care ucide 700.000 de oameni pe an, în detrimentul unui castig pe piata de consum, impotriva  revoluției de sanatate publica care are potentialul de a salva milioane de vieti?

 

Familiile  și prietenii de utilizatori de tigari electronice, cer deputații europeni să voteze în favoarea reglementării proporționate și robuste de tigari electronice catre consumatori, pentru a respinge ruta medicamentul în toate formele sale.

 

Ne cunoasteam  prietenii noștri și membrii de familie mai bine decât tine, stim cat de  dependenti de nicotina sunt,stim cât de multe ori au încercat și nu a reușit să renunțe la fumat folosind terapiile conventionale de inlocuire a nicotinei.Tigarile electronice  sunt singurul lucru care a functionat, deoarece acestea permit membrii familiei și prietenii să ia nicotina au nevoie de la o putere care este potrivita pentru ei. Nu toți utilizatorii de tigari electronice sunt la fel, doar ca unii fumători fumeaza 20 de tigari pe zi, în timp ce altele fumeaza 60 pe zi.

Legea consecintei  neintenționată în această situație,cu privire la votul deputaților europeni pentru impementarea unui tratament medicamentos , va fi pentru a vedea prietenii noștri și membrii de familie intorcandu-se  la fumat țigări det utun , prin urmare moartea prematura va fi un rezultat direct. Ca reprezentant al Parlamentul European este posibil ca aceasta intentie sa nu fir pe placul dvs , dar acesta este adevărul, și deputații europeni trebuie să fie conștienți de acest lucru. În cazul în care votul deputaților europeni  este pentru reglementarea medicamentelor mai mulți oameni vor fuma și vom fi cu toții obligați  sa revenim la un cosmar am crezut că am lăsat în urmă.

 

Nu doar de dragul celer sapte milioane de utilizatori de tigari electronice, de asemenea de dragul prieteniilor și familiilor, vă îndemnăm sa facem ceea ce trebuie. Noi nu ne dorim  să pierdem prietenii și familia prematur,dar nici nu să ne întorcem la fumatul pasiv și toate celelalte produse negative ce inlocuiesc nicotina.

 

Cu stimă

 

shareonfacebook shareontwitter

www.saveecigs.com

Sign